Akcijom sadnje drveća i Sarajevo se priključilo UNSMOKE inicijativi

Sadnjom drvoreda i žive ograde ovog četvrtaka, 27. februara 2020. godine, u 13.00 sati, na zelenoj površini uz saobraćajnicu ispred Hotela Holiday, kompanija Philip Morris, u saradnji s općinama Centar i Novo Sarajevo, te KJPK Park, dovodi svoju globalnu inicijativu Unsmoke your World u Sarajevo.

Unsmoke Sarajevo je lokalna aktivnost u okviru ove inicijative, kojom kompanija Philip Morris BiH želi dati doprinos lokalnoj zajednici u pokušajima stvaranja kvalitetnije životne sredine. Inicijativa, koju ova kompanija radi u saradnji sa lokalnim zajednicama i KJKP Park Sarajevo, ima cilj da omogući građanima Sarajeva da udišu čistiji zrak, nešto što nam je svima zajedničko i u čemu smo svi jednaki, ali i da podstakne širu zajednicu da svoj život i okruženje oslobode od negativnih uticaja.

Sadnjom drvoreda i žive ograde uz dijelove najprometnije saobraćajnice u Sarajevu povećava se mogućnost apsorpcije štetnih i otrovnih PM čestica, koje se stvaraju sagorijevanjem čvrstih fosilnih goriva izduvnih gasova automobila i industrije, a također ove sadnice djeluju i antialergeno.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »