Akcija “Jedan slatkiš, jedno dijete”

Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo je dio Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine.  Jedna od tradicionalnih aktivnosti koju ova jedinstvena organizacija sprovodi jeste ”Jedan slatkiš, jedno dijete” koja se realizuje svake školske godine tokom mjeseca decembra. Aktivnost promoviše humanost srednjoškolaca koji je, na području cijele Bosne i Hercegovine, iskazuju na ovaj način.

Ova aktivnost jedna je od najdražih svim srednjoškolcima jer se radi o izmamljivanju osmijeha na lica najmlađih stanovnika naše domovine. Tokom mjeseca decembra, slatkiši će biti prikupljeni i paketići spakovani, a shodno dogovoru članova mreVUK-a KS paketići će biti podijeljeni djeci u ustanovama za socijalno ugroženu djecu, djecu bez roditeljskog staranja i djecu sa posebnim potrebama u vrijeme novogodišnjih praznika. Akcija prikupljanja slatkiša traje do 20. decembra 2019. godine.

U prošloj školskoj godini, skupina vrijednih srednjoškolaca napravila je i podijelila 823 paketića, a cilj je da ove godine osmijeha na dječijim licima bude još više.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zainteresirani građani slatkiše mogu donijeti u najbližu srednju školu na teritoriji Kantona Sarajevo uz napomenu da je riječ o akciji ”Jedan slatkiš, jedno dijete”, a više informacija mogu dobiti putem facebook stranice Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo ili putem instagram profila mrevuk.ks. Akcija prikupljanja slatkiša traje do 20. decembra 2019. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »