Akcija čišćenja otpada na Dobrinji

Zaposlenici Konzuma i volonteri „Let's Do It“ projekta danas su uspješno proveli akciju čišćenja šireg područja Dobrinje. U akciji koja je trajala tri sata, više od 50 učesnika otklonilo je otpad sa zelenih površina, te je tom prilikom sakupnjeno više od 150  vreća otpada zapremine 120l.

„Neodgovornost građana i niska svijesti o zaštiti okoliša i životne sredine je nešto s čim se svakodnevno susrećemo. Nepropisno odlaganje otpada i uništene zelene površine slike su naše svakodnevnice što posebno dolazi do izražaja u proljeće. Ali postoje entuzijasti, poput nas u “Let's Do It” projektu, koji se ne mire sa trenutnim stanjem i u saradnji sa našim partnerom Konzumom danas smo očistili Dobrinju koja sada čista dočekuje Dan planete zemlje – 22.april.“ – rekao je Junuz Elkaz, koordinator „Let's Do It” projekta.

“Dobrinja je jedno od ljepših naselja u Sarajevu koje krase mnoge zelene površine, te vjerujemo da smo realizacijom današnje akcije učinili da ovo naselje sada izgleda još ljepše, a ujedno želimo podizati svijest o važnosti brige o okolišu. Svoju društvenu odgovornost Konzum je ove, kao i prethodnih godina, iskazao saradnjom sa volonterima “Let’s Do It“ projekta kroz zajedničku akciju čišćenja u kojoj su učestvovali i Konzumovi zaposlenici. Konzum već dugi niz godina prati najsavremenije trendove zaštite okoliša te je tako 2012. godine uspješno certificirao Sistem upravljanja okolišem prema normi ISO 14001 i postao prvi trgovački lanac u Bosni i Hercegovini sa ovim međunarodnim certifikatom. “- istakla je Selma Ovčina, PR menadžer Konzuma.

Ovom prilikom najavljena je velika akcija čišćenja „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ koja će biti održana sinhronizovano u jednom danu 15. septembra 2018. godine u više od 150 zemalja širom svijeta.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »