Adisa Zvekić – Diamusk novim singlom najavljuje četvrti studijski album

Poslije novogodisnjeg singla “Drop in the Ocean” Diamusk (Adisa Zvekic) je izdala novi autorski singl “Dunyaa”. Gost-artist na ovoj pjesmi je maestro violine Daniel Lazar, srbijanski umjetnik koji zivi u Oslu. Adisa potpisuje tekst dok je na kompoziciji radila zajedno sa Danielom. Na novom singlu je jos radila i standardna ekipa: Vladimir Krkljus iz Beograda (keys, mastering), Alvis Reid iz Graza (bass) i Aldin Hasanovic (gitare, drums programming, mix, produkcija). Za cover art je bio zaduzen umjetnik iz Lukavca – Sallex Peric, koji je stalni saradnik projekta Diamusk.

Dunyaa je dostupna na oficijelnom YouTube kanalu kao i na svim svjetskim streaming servisima od 23.07.2021.

Nakon 3 objavljena albuma (Wadada, Freedom, Sleepwalkers), ova dva singla su uvod u Adisin cetvrti studijski solo album koji bi trebao izaci tokom sljedece godine.

Adisa Zvekić muzikom se bavi 25 godina. Jedinstveni i autentičan vokal, scenski performans  i ukupan autorski rad, dali su nesumnjiv doprinos bendovima Gluho Doba Against Def Age, Dubioza kolektiv i La Cherga. Od 2016 godine radi na solo projektu pod umjetnickim imenom Diamusk.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »