Abdulah Sidran u programu 2. Sajma izdavača/nakladnika BiH “Knjige u nišama”

2. Sajam izdavača/nakladnika BiH “Knjige u nišama” biće zatvoren, razgovorom sa književnikom Abdulahom Sidranom  u četvrtak, 29. novembra 2018. u 18:30.

Susret s Abdulahom Sidranom biće još jedna prilika za podsjećanje na raskošni opus autora koji potpisuje iznimno uspješne scenarije, dramske tekstove, eseje, te poetska i prozna djela s kojima se odavno svrstao među najznačajnije stvaraoce naših jezika.

I kad se bavi temama posvećenim kolektivnim iskustvima iz našeg prošlog života, kroz sudbinu jedne porodice i prelamanja društvenih prilika na mikro planu i kada je posvećen tragedijama Bosne i Hercegovine, odnosno temama agresije i privida mira, Sidran to čini autentično, uz rijedak pripovjedački dar, sposoban da poštujući visoke umjetničke kriterije bude razumljiv najširoj publici.

Uz autorsku izuzetnost Abdulaha Sidrana smjestio se i njegov nesvakidašnji smisao za humor, zato s radošću iščekujemo još jedan javni nastup kojim će moderirati književnik, novinar i književni prevodilac Ahmed Burić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »