9. Međunarodni dan yoge 21. juni

Obavještavamo Vas da ove godine Ambasada Indije u BiH u saradnji s Udruženjem bosansko-indijskog prijateljstva obilježava 9. Međunarodni dan yoge u tri grada BiH – Sarajevo, Mostar i Banja Luka, u srijedu 21. juna. 2023.

Čas yoge u Sarajevu održaće učiteljica yoge pri Ambasadi Indije Velida Tupković Salihović u prostorijama Ateljea Figure, s početkom u 18h. U Mostaru čas predvodi Zlatan Smajić iz Shambala joga centra Sundari u Parku Zrinjevac s početkom u 19h, a u Banja Luci čas yoge vodiće Marko Bašić iz Satya Yoga škole u Muzeju savremene umjetnosti RS, s početkom u 17.30.

Podsjećamo da je skupština Ujedinjenih nacija 11. decembra 2014. usvojila Odluku koju je podržalo čak 177 zemalja članica (najveći broj dotada), kojom je 21. juni proglašen Međunarodnim danom yoge. Od tada je obilježavanje ovog dana postao jedan od najvećih masovnih pokreta koji se organizuje s ciljem postizanja dobrog zdravlja i blagostanja, a širom svijeta se organiziraju događaji na kojima se radi yoga, disciplina koju je UNESCO priznao kao neopipljivo kulturno naslijeđe čovječanstva. Tokom proteklih osam godina građani Bosne i Hercegovine su rado sudjelovali u obilježavanju Međunarodnog dana yoge, a veliki odaziv očekujemo i ove godine.

Srdačan pozdrav, 

Udruženje bosansko-indijskog prijateljstva

https://www.facebook.com/BosnaIndija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »