Svjetska premijera romana „Vidimo se u augustu” G. G. Marqueza

Izdavačka kuća Buybook će se pridružiti velikim svjetskim izdavačima i u srijedu, 6. marta, objaviti posljednji roman nobelovca G. G. Marqueza, „Vidimo se u augustu”.

Gabriel García Márquez  rođen je 6. marta 1927. u Aracataci, selu na atlantskoj obali Kolumbije. S dvadeset godina objavio je svoju prvu priču, sljedeće godine počeo se baviti novinarstvom, a Nobelovu nagradu za književnost dobio je 1982. Više od pola stoljeća bavio se tim dvjema profesijama, očaran “gorkim šarmom pisaće mašine”. Smatra se najistaknutijim predstavnikom “magijskog realizma”, a uvijek je tvrdio: “U mojim romanima ne postoji nijedan redak koji nije zasnovan na stvarnosti.” Tokom svoje karijere ostavio je neizbrisiv trag u svjetskoj književnosti, naročito kultnim romanima „Sto godina samoće” i „Ljubav u doba kolere”. Konačno, tvorac je jednog od najbogatijih pripovjedačkih svjetova koje je španski jezik podario 20. stoljeću. Preminuo je u Ciudad de Méxicu 17. aprila 2014.

„Vidimo se u augustu” oda je životu i meditacija o slobodi, kajanju, samospoznaji i misterijama ljubavi – neočekivani dar jednog od najvećih pisaca koje je svijet ikada upoznao.

Svakog augusta Ana Magdalena Bach odlazi na karipski otok kako bi položila cvijeće na majčin grob. Sretno udana sredovječna žena nema razloga bježati od života koji je stvorila sa svojim suprugom i djecom. Ipak, 16. august – trajekt, taksi, buket gladiola i hotel – postaje ritual koji u njoj budi neodoljiv poriv da se jednom godišnje preobrati u drugu ženu, da istraži vlastitu seksualnost i ispita nemir koji tinja u njenom srcu.

Za najbrže kupce u sarajevskoj (Radićeva 4) i tuzlanskoj (TC Mercator) knjižari Buybook pripremili smo prigodne poklone.

*Knjigu je do 6. marta moguće naručiti u pretprodaji po specijalnoj cijeni: https://buybook.ba/proizvod/vidimo-se-u-augustu-5897

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »