Koncert ansambla “Cellissimo” u Sarajevu

Udruženje “SA Sinfonietta” nastavlja s projektom Cellissimo, koji ove godine donosi novi koncept pod nazivom Otkrivajmo i učimo klasičnu muziku. Projekat je usmjeren na promociju klasične muzike i unapređenje muzičke edukacije, a za cilj ima povezivanje i umrežavanje nastavnika i učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola širom Bosne i Hercegovine. Kroz edukativne radionice, koncertne aktivnosti i kreativne programe, Cellissimo aktivno doprinosi razvoju vještina mladih muzičara i njihovom umjetničkom napretku, dok istovremeno pruža građanima priliku da upoznaju talentovane violončeliste iz BiH. Posebna pažnja posvećuje se komunikaciji s mladima, koristeći jezik koji im je blizak, kako bi klasičnu muziku približili novim generacijama i učinili je zanimljivijom i dostupnijom široj publici.

Na koncertu će nastupiti učenici violončela iz različitih škola, uključujući Osnovnu muzičku školu Mladen Pozajić” iz Sarajeva, Osnovnu muzičku školu Ilidža, Osnovnu muzičku i baletsku školu Novo Sarajevo, Osnovnu muzičku školu Zenica, School of Music and Performing Arts: “BASICSchool” iz Sarajeva, Srednju glazbenu školu “Ivana pl. Zajca” iz Mostara i Srednju muzičku školu Sarajevo.

DETALJI KONCERTA

Datum: srijeda, 23. oktobar 2024.

Vrijeme: 19.00 h

Lokacija: Koncertna sala “Cvjetko Rihtman”, Josipa Stadlera 1, Sarajevo

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta, te u saradnji sa Muzičkom akademijom u Sarajevu, Bosanskim narodnim pozorištem Zenica i Osnovnom muzičkom školom Ilidža.

Ulaz je slobodan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »