”The Miss Irby project”

Pozivamo Vas na događaj organizovan od strane triju organizacija: Dobre Kote, Udruženje Svaki Student i Fondacija Izvor, koje su po prvi put započele sa realizacijom projekta ”The Miss Irby project”. Ideja projekta je ohrabriti mlade ljude da budu dio promjena koje žele da vide u svom društvu. Ideja će se realizovati kroz edukaciju u školama, i praktičnom radu te kroz reparaciju javnih prostora.

Inspiracija ovog projekta je Adeline Paulina Irby, porijeklom Engleskinja, koja je prije 150 godina došla u Sarajevo i započela školu za siromašne djevojke.

Prva predavanja o životu Adeline Pauline Irby održana su u martu u Trećoj gimnaziji, Drugoj gimnaziji i Medicinskoj školi Bjelave. Na predavanjima su učenici imali priliku da čuju sve o Miss Irby-nom životu i radu, gdje su bili izazvani da potpišu obećanje za Miss Irby, te dobili priliku da se uključe u praktičan rad projekta, što je reparacija javnog prostora u okolini škole koju pohađaju.

Ovaj vikend, subotu, 10.6. i nedjelju 11.6 ćemo prvu realizaciju vidjeti od strane učenika Druge gimnazije, čiji je cilj bio da se obnovi prostor u prolazu između zgrada u ulici Husrefa Redžića7-11 i Merhemića Trga na Ciglanama., od 10:00h do 16:00h.  Otvaranje repariranog prostora je u nedjelju, 11.6. u 18:00h.

Svi su pozvani i dobrodošli da zajedno s nama isprate ovaj događaj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »