Prijem za polaznike Škole glume u Jelićevoj

Javna ustanova Centar kulture i mladih u subotu 12. oktobra organizovat će prijem za polaznike  Škole glume (igra, gluma, teatar), u velikoj sali centra-Jelića broj 1, sa početkom u 11 sati.  S polaznicima škole glume radiće stručni tim profesionalnih teatarskih umjetnika, Adisa Zuberović i Maja Zećo. Škola glume biće mjesto gdje će polaznici kroz igru i glumačku/teatarsku umjetnost, imati mogućnost slobodnog izražavanja, razvoja mašte, govornih sposobnosti, samopouzdanja, kreativnosti…

Koncept  škole glume moći će se koristiti za različite dobne skupine polaznika(od 7 do 20 godina), jer se konkretne glumačke vježbe i tehnike primjenjuju i prilagođavaju individualno u skladu sa godištem djeteta. Osim individualnih vježbi, polaznici će prolaziti i razvijati se kroz kolektivne vježbe u kojima će im se omogućavati razvoj  i poboljšanje  socijalnih sposobnosti, pozitivan osjećaj u radu sa drugima i   osjećaj za timski rad. Polaznicima škole glume omogućiće se rad sa stručnjacima koji učestvuju u stvaranju teatarske predstave, tako da će  dobiti jednu širu sliku o tome kako nastaje predstava…Škola glume realizirat će se dva puta sedmično.

Maja Zećo

Akademiju scenskih umjetnosti završila u Sarajevu u klasi prof. Miralema Zupčevića i Ermina Brave. 13 godina bila je član Narodnog pozorišta u Mostaru, dvije godine član East West Theater Company pod rukovodstvom Harisa Pašovića,  član Magacin Kabarea te Aparat Teatra. Gostovala je kao glumica u predstavama Narodnog pozorišta Sarajevo, SARTR-a, Kamernog teatra. Najznačajnije predstave u kojima je nastupala:“Klasni neprijatelj“ u režiji Harisa Pašovića, „Ćelava pjevačica“ u režiji Lajle Kaikčije, „Pinokio u nevolji“ Belme Lizde Kurt…Igrala je i u nekoliko filmova i serija. Radila na predstavama za djecu „Zaljubljeni vuk” (SARTR), „Astronauti“ (Zg), „Mali nauk o životinjama“ (Nagrada Messa za najbolju predstavu za djecu, Pozorište mladih). Već dugo godina vodi radionice za djecu širom BiH. Trenutni živi i radi na relaciji Sarajevo- Berlin.

Adisa Zuberović

Adisa Zuberović pozorišna je i filmska glumica, magistrica dramskih i filmskih nauka, i pedagog glume. U Sarajevu je završila osnovnu i srednju školu. Tokom studija književnosti na Filzofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu upisuje i diplomira glumu na Akademiji scenskih umjetnosti
Sarajevo, u klasi prof. Miralema Zupčevića. Magistrirala je u Češkoj Republici na Katedri pozorišnih i filmskih nauka. Odmah po dolasku u Češku Republiku biva angažvana kao glumica na filmu i u češkim i slovačkim pozorištima, te objavljuje stručne radove iz oblasti pozorišta i filma. Ima dugogodišnje iskustvo u pedagoškom radu u oblasti glume. Svoj rad kao pedagog glume usavršavala je u Torontu, Pragu, Bratislavi i Zagrebu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »