Predstava Gidionov čvor gostuje u Trebinju

Uz podršku Vlade Švicarske, predstava „Gidionov čvor“ u režiji Selme Alispahić ima svoju bosanskohercegovačku turneju. Predstava je do sada, u okviru ovog projekta, imala 5 izvođenja u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru. Sljedeće gostovanje ove predstave bit će održano u subotu, 24. februara u Kulturnom centru Trebinje u Trebinju.

 U maju ove godine u Pozorištu mladih Sarajevo održana je premijera predstave „Gidionov čvor“. U pitanju je projekat realizovan u koprodukciji Scene MESS, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja „Intermezzo“. Ova predstava se bavi gorućim pitanjima i problemima koji se tiču školskog sistema, slobode izražavanja, vršnjačkog nasilja, kreativne slobode, utjecaja nastavnika, uloge roditelja, odgovornosti i jednih i drugih.

Ekipa predstave obraća se svima sa željom da potakne čitavu zajednicu, roditelje i prosvjetne radnike da se ozbiljnije pozabave problemom vršnjačkog nasilja te da razgovorima sa djecom pokušaju prevenirati potencijalne probleme. Za svaku predstavu bit će napravljena anketa čiji cilj je da učenici podijele svoja iskustva o vršnjačkom nasilju, bilo da su bili svjedoci istoga ili da su ga sami doživjeli.

U predstavi „Gidionov čvor“ igraju: Selma Alispahić i Helena Vuković.

Muziku za predstavu je radio Zoran Predin, dramaturg predstave je Adnan Lugonić, a za kostimografiju i scenografiju zadužena je Edna Slipčević. Rediteljica predstave je Selma Alispahić.

Sve aktivnosti J.U. MES možete pratiti putem Facebook i Instagram profila Festivala MESS, te na web stranici Festivala MESS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »