Potresna i iskrena predstava ”NAŠ RAZRED”, na sceni Kamernog teatra 55

Večeras i sutra, 15. i 16. februara, s početkom u 20:00 sati, na sceni Kamernog teatra 55, bit će izvedena predstava pod nazivom ”NAŠ RAZRED”. 

Predstava “Naš razred” koju je prema tekstu poljskog pisca Tadeusza Slobodzianeka na scenu postavio reditelj Dino Mustafić otvara pitanje fašizma i strašnih zločina, te univerzalnog traganja za istinom i pravdom. Temeljena je na istinitom događaju iz 1942., kada su u selu Jedvabne u istočnoj Poljskoj katolici Poljaci upali u domove komšija Jevreja s kojima su odrastali, nasilu ih zatvorili u ambar i spalili njih 1.600. Ovaj komad propituje zlo koje ljudima zamrači umove, pretvarajući ih u najgore zločince, spremne ubiti i one s kojima su do jučer živjeli bili prijatelji. U predstavi se prepliću ljubav i ubistvo, uspomena i zaborav, silovanje i saosjećanje. 

Predstava ”NAŠ RAZRED” je predstava koju pamtite cijeli život. Ova predstava otvara dijalog između pozorišta i zajednice, te predstavlja dokaz da pozorište itekako ima smisla u savremenom svijetu, zato što ono može biti mjesto u kojem se vodi dijalog o temama koje nas se tiču.

U predstavi glume: Dragan Jovičić, Izudin Bajrović, Tanja Šojić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Amar Selimović, Muhamed Hađžović, Boris Ler, Ermin Bravo i Senad Alihodžić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »