Održan treći koncert ansambla “SA Sinfonietta” u Mostaru – Zvuk priče

U Spomen kući Svetozara Ćorovića u Mostaru održan je koncert ansambla SA Sinfonietta, koji je oduševio publiku. Ovaj ansambl, sastavljen od izvanrednih muzičarki, izveo je djela kompozitora
Alexandra von Zemlinskog, Felix Mendelssohna i Dmitrija Šostakoviča. Kao i na prethodna dva koncerta, moderatorka večeri bila je Maja Baralić-Materne, koja je sa svojim šarmom i muzičkim poznavanjem povezala izvođače i publiku, čineći koncert još prijatnijim iskustvom za prisutne.
Koncert se organizovao u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Grada Mostara.
Nakon izvođenja posljednje kompozicije, publika je nagradila izvođače gromoglasnim aplauzom i ovacijama, što je rezultiralo bisom koji je dodatno oduševio prisutne.
“Ovaj koncert je bio čaroban doživljaj. Muzika je bila izvanredna, a atmosfera neopisivo emotivna.“ rekao je jedan od prisutnih posjetilaca. Koncert u Spomen kući Svetozara Ćorovića oduševio je muzičke sladokusce i sve prisutne, te na taj način podržao kulturnu scenu grada Mostara, podsjećajući nas na bogatstvo i važnost klasične muzike u našim životima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »