Novogodišnja predstava u SARTR-u

Sarajevski ratni teatar će kraj ove godine obilježiti novogodišnjom predstavom za djecu „Pune vreće ljubavi i sreće“.

Šta se desi kada iz veš mašine ispadne čarapa za poklone ali sa rupom? Kako će čuvati poklone i da li će doći Deda Mraz sa vrećama ljubavi i sreće?

Predstava je nastala prema tekstu Nejre Babić, u režiji Aleša Kurta. U predstavi igraju – Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Jasenko Pašić i Adnan Kreso.

Autorski tim čine još i scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor songova Damir Nevesinjac, dok je na harmonici Kaća Sarajlić.

„Pune vreće ljubavi i sreće“ jesu novogodišnja želja uposlenika SARTR-a da poklone predstavu djeci/korisnicima projekta „Obrok za sve“ udruženja Pomozi.ba. Oni bi, kao i svake godine, djeci omogućili paketiće, a Sarajevski ratni teatar posjetu pozorištu, gledanje predstave i pune vreće ljubavi i sreće.

Također, željeli bismo omogućiti i ostaloj publici da pogledaju predstavu, obraduju svoje mališane paketićima i ujedno učestvuju u humanitarnoj akciji. Sav prihod od prodaje ulaznica (5 KM) će biti doniran korisnicima projekta „Obrok za sve“. Pozivamo Vas da 29. decembra (nedjelja) u 15:00 dođete u SARTR!

Također, molimo Vas da poklone koje želite da Deda Mraz uruči vašoj djeci na kraju predstave dostavite u prostorije SARTR-a (Gabelina 16), najkasnije do 14 h., 29. decembra.

Rezervacije se mogu obaviti pozivom na brojeve 033 664 070, 061 022 874 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »