Koncert Orkestra Muzičke akademije UNSA

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA) najavljuje koncert Orkestra MAS koji će nastupiti u petak, 20. januara 2023. godine, u 19:30 u Gradskoj vijećnici Sarajevo, pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, profesora na Odsjeku za dirigovanje Muzičke akademije.  

Ovom prilikom kao solisti će se predstaviti Tara Kušić (flauta) i Stela Strnad (flauta), studentice u klasi prof. Sakiba Lačevića, koje će izvesti “Andante et Rondo” op. 25 za dvije flaute i gudački orkestar F. Dopplera, te Milutin Radulović (violina), student prof. Marka Simovića, koji će uz pratnju Fuada Šetića (čembalo), asistenta na Odsjeku za dirigovanje Muzičke akademije, interpretirati “Chaconne” za solo violinu i gudački orkestar T. A. Vitalija.

Na programu će se naći i Uvertira iz opere “Silvana” C. M. von Webera, te Simfonija br. 8 u h molu (Nedovršena) F. Schuberta.

Ovaj događaj realizuje se pod okriljem Koncertne sezone MAS 2022/23, a u saradnji sa JP Sarajevo i Gradom Sarajevo, te uz podršku Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.

Ulaz na koncert je slobodan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »