JUGENDSTIL – završni koncert SONEMUS Festa 2022

Program SONEMUS Festa 2022 zaokružit će koncert nazvan JUGENDSTIL na kojem će se

Predstaviti studentski ansambl polaznika festivalskih radionica. U  srijedu, 19. oktobra, u 20:00 u  Galeriji Bosankog kulturnog centra nastupit će Jelena Filipović (flauta), Armin Smriko (klarinet), Sara Barbara Bilela (violina), Zoja Vuković (tenor saksofon) i Mirza Gološ (klavir) kojima će se pridružiti i violončelistica Belma Alić, profesorica sarajevske Muzičke akademije.

Ovi mladi muzičari predstavit će se izvedbama djela savremenih autora, a njihove interpretacije pripremane su pod mentorstvom priznatih umjetnika kao što su pijanista Vitalii Kyianytsia, violinistica Violeta Smailović-Huart, te flautistica i kompozitorica Hanan Hadžajlić.

Repertoar će obuhvatiti djela Toru Takemitsua, Brune Mantovanija, Beata Furrera, Elliotta Cartera, Dine Rešidbegovića, ali i ostvarenja studenata Odsjeka za kompoziciju Muzičke akademije, Mirze Gološa i Azura Kasapovića.

Udruženje Nove Muzike – SONEMUS koncert realizuje u saradnji sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu i Bosanskim kulturnim centrum KS.

Ulaznice po cijeni od 10 KM dostupne su na online platformi kupikartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima ovog servisa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »