Collegium artisticum: Udruženje RENESANSA Sarajevo HUMANITARNA PRODAJNA IZLOŽBA

Dragi umjetnici, prijatelji i posjetitelji

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje humanitarne prodajne izložbe umjetničkih djela koju organizira Udruženje “Renesansa” – prvo udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke u Bosni i Hercegovini u suorganizaciji sa JU “Collegium artisticum” Sarajevo. Ova Izložba ima posebnu važnost za nas jer smo svjesni koliko je važna prevencija i borba protiv karcinoma dojke i kako svi mi možemo biti od pomoći u toj zajedničkoj borbi. Stoga ćemo na Izložbi predstaviti upravo djela istaknutih bosanskohercegovačkih umjetnika koji su iz istih, humanih pobuda, godinama donirali i poklanjali svoje radove Udruženju “Renesansa”, a koji su sada dostupni svim ljubiteljima umjetnosti koji ovaj put imaju i priliku sudjelovati u ovoj humanoj akciji. Na Izložbi će biti dostupni radovi naših umjetnika: Adis Fejzić, Ado Opić, Ahmed Karić, Ahmed Pinjić, Amira Osmanagić, Antonija Konaj, Boro Spasojević, Dragan Ressner, Đuro Fišer, Emir Čengić, Esmal Džipa, Hasan Fazlić, Husein Nalić, Ivo Raič, Jasmina Kožo, Maida Spasojević, Mehmed Klepo, Mehmed Zaimović, Mensud Kečo, Mirsad Konstantinović, Nađa Alić, Nađa Efendić, Radoslav Gašić, Tomislav Perazić, Željko Filipović.

Svaki kupljeni umjetnički rad je ujedno i donacija Udruženju “Renesansa” koja će se koristiti za nabavku neophodnih lijekova i ortopedskih pomagala za oboljele osobe. Sve informacije o prodaji dostupne putem e-maila: udruzenjerenesansa@gmail.com i telefona: 062 / 108 – 444.

Izložba će biti otvorena 18. maja u 18:00 sati i trajat će do 14. juna 2023. godine. Zainteresirani je mogu pogledati od ponedjeljka do petka u terminu od 10:00 do 18:00 sati u Galeriji “Collegium artisticum” Sarajevo.

Očekujemo Vas i radujemo se dolasku i sudjelovanju u ovom humanom događaju.

Srdačan pozdrav!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »