Prijavi se na AFS Program interkulturalnog učenja!

0

Nova zemlja. Nova kultura. Nova škola. Novi prijatelji. Ukoliko želiš iskusiti nešto sasvim drugačije, pridruži se grupi od 13.000 učenika iz cijeloga svijeta koji svake godine učestvuju u nekom od AFS programa razmjene.

U toku je prijava za učešće u AFS programima interkulturalne razmjene učenika -srednjoškolaca u školskoj 2018/19. godini i to za jednu od 36 zemlje Evrope, Azije, Amerike i Afrike. Učenici iz BiH se mogu prijaviti za učešće u  AFS jednogodišnjem programu razmjene ili AFS tromjesečnom programu razmjene učenika. U toku  programa učenici borave u domaćin porodici, redovno pohađaju nastavu u domaćin školi, te učestviju na različitim aktivnostima pripremljenim od strane AFS partner organizacije.

U nastavku pročitajte neka od iskustava učesnika AFS programa:

“Razmjena je jako dobar način za razumijevanje tuđe kulture uz koju će vrlo brzo razumijeti i smisao svoje. To je iskustvo u kojem ćeš mnogo puta preispitati vlastite granice a na kraju, time, oblikovati svoju ličnost.”. – Ada iz Bihaća, učesnica AFS jednogodišnjeg programa u Japanu u šk. god. 2017/18.

“Mislila sam da me razmjena neće promjeniti. Ali jeste. Ne nerviram se oko stvari koje ne mogu primjeniti. Postala sam tolerantnija i samostalnija. Shvatila sam koliko su razlike između kultura lijepe.  Učim novi jezik. Posmatram stvari iz drugačije perspektive.- Ivana iz Istočnog Sarajeva, učesnica AFS jednogodišnjeg programa u Danskoj u šk. god. 2015/16.

“Počela sam više cijeniti bosansku kuhinju, te sam proširila horizonte upoznala nove običaje, mentalitete i otkrila koliko je zapravo svijet mali, jer sam se zbližila sa mladima iz Meksika, SAD-a, Argentine, Brazila, Japana, Čilea, Norveške i Danske, što nikad nisam ni sanjala da će mi se desiti.” – Emina iz Sarajeva, učesnica  AFS tromjesečnog programu u Njemačkoj u šk. god. 2016/17.

Udruženje građana “Interkulturni susreti u BiH” (UG ISU BIH) iz Sarajeva u saradnji sa AFS-om organizuje međunarodne programe razmjene učenika u cilju unaprijeđenja interkulturnog učenja i tolerancije među mladima.

Popunite online prijavu: AFS online prijava  

Rok za prijavu je: 01.02.2018. godine

Ako razmišljate da se prijavite na AFS program interkulturalnog učenja, za sva pitanja kontaktirajte nas na info-bih@afs.org ili na 033 974 606 (svaki radni dan od 10:00-14:00), a više o programima saznajte na web stranici: www.afs.ba.

Ohrabri se, otkrij svijet!